BIM

Bouw Informatie Model

BIM is een werkmethode waarbij diverse disciplines uit de bouwsector integraal samenwerken in een 3D Bouw Informatie Model (BIM).

WERKWIJZE STUDIO D11
Studio D11 werkt met BIM (Bouw Informatie Model). Dit is een werkmethodiek waarbij in een 3D-model integraal wordt samengewerkt met bijvoorbeeld de aannemer en de constructeur. Gegevens van alle partijen kunnen in één 3d-model verwerkt worden (er wordt gebruik gemaakt van het programma Archicad) of gemakkelijk met andere partijen worden uitgewisseld. De grote kracht hiervan is dat we zeer efficiënt kunnen werken, dat onze advieskosten lager zijn en er eenvoudig impressies gemaakt kunnen worden.

WAT IS BIM
Bouw Informatie Model (BIM) is een digitale representatie van alle fysieke en functionele kenmerken van een gebouw. Een BIM-model is een gedeelde kennisbron of bestand met informatie over het gebouw dat dient als een betrouwbare basis voor het nemen van besluiten tijdens de gehele levenscyclus van het gebouw. Dus van het eerste ontwerp, gedurende de bouw, tijdens het beheer tot de sloop van het gebouw.

Een uitgangspunt van BIM is dat verschillende partijen en teams samenwerken in verschillende fasen van de levenscyclus van het gebouw waarbij het aanleveren, ophalen en bewerken van de informatie in het BIM dient als ondersteuning en faciliteren van de rollen van de diverse belanghebbenden.

Voor meer informatie over BIM kijk op:
www.hetnationaalbimplatform.nl

DOWNLOADS
Download hier een voorbeeld van BIM en loop door uw toekomstig droomhuis

Studio D11 & BIM

Studio D11 werkt sinds 2013 met ARCHICAD, het BIM-programma van Graphisoft. Wilt u meer informatie over ARCHICAD of de gratis versie van BIMx desktop viewer downloaden, klik dan op onderstaande link.