De locatie

In het stadsdeel Nieuw Delft, een groot ontwikkelplan in de spoorzone Delft, worden momenteel diverse zelfbouwwoningen gebouwd. 

In 2015 kregen wij opdracht om een lokale zelfbouwer te begeleiden in het gehele traject. Dit resulteert nu een kleine twee jaar later in een zeer bijzondere woning in aanbouw. 

Het ontwerp

Onze opdrachtgevers kwamen met een eigen ontwerp naar Studio D11. Een plan geïnspireerd op hun huidige loftwoning waarbij hoge open ruimtes een typische woonkwaliteit bieden. Diverse inspiratiebronnen passeerden de revue die allen het karakter hadden van een lichte open woning, waarbij de draagstructuur (CLT - Cross Laminated Timber) van het gebouw gezien mag worden. Een sfeer waarbij natuurlijke materialen tot hun recht komen. Veel van deze kenmerken komen uit moderne Japanse woningen waarin ook veel rekening gehouden wordt met zichtlijnen door het gehele huis. Ook bij dit plan is daarmee rekening gehouden: vanaf de eerste drie split-level woonverdiepingen is er constant relatie met de andere verdieping waarbij continue connectie gemaakt wordt met de raampartijen in de gevel. Op de 3e en 4e verdieping zijn meer besloten vertrekken gemaakt. Door het gebruik van schuifdeuren blijft het open karakter gewaarborgd. 

De bovenste etage krijgt een prachtig dakterras waar vanaf uitgekeken kan worden over de nieuwe spoorzone en de stad Delft.

De gevel wordt opgebouwd uit stucwerk op een compact isolatiemateriaal en hoge houten kozijnen. 

De verschillende natuurlijke bouwmaterialen zullen, tezamen met hoogwaardige isolatie en geavanceerde installaties, een combinatie vormen die zal resulteren in een zeer energiebewuste en energiezuinige woning. Dit past uitstekend in de ambitieuze doelstelling van de gemeente Delft.

Bouw Update!

Na maanden van bouwvoorbereiding werd in drie dagen tijd het hele houten casco geplaatst! Zo snel hebben wij nog nooit een huis gebouwd zien worden. 

Nadat CLT-e uit België klaar was met de werkzaamheden, is bouwbedrijf Ben Junior gelijk gestart met alle werkzaamheden om het pand (tijdelijk) wind- en waterdicht te maken. Enkele maanden later zijn de kozijnen geplaatst en is bedrijf Gebr. Bisschops druk bezig het casco aan de buitenzijde te isoleren met EPS panelen en het geheel te voorzien van stucwerk. Inmiddels is de binnenzijde bijna klaar en wordt in kwartaal 1 van 2018 de woning opgeleverd. 

Een uniek gebouw met een evenzo unieke bouwmethode!

Ook van plan om een woning te bouwen in Nieuw Delft? In het Van Leeuwenhoekkwartier komen binnenkort weer nieuwe kavels beschikbaar. Wij zijn als bureau geheel op de hoogte van de kavelpaspoorten, regelgeving en aanverwante zaken. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek!