Wat is Studio D11

Studio D11 is een architectenbureau dat zich gespecialiseerd heeft in renovatie, restauratie en transformatie van bestaande gebouwen en (rijks)monumenten. Onze opdrachten zijn divers van aard, maar de ontwerpen omvatten en respecteren altijd de identiteit van de opdrachtgever, het gebouw en van de ruimte. Onze persoonlijke benadering in het proces is hierbij kenmerkend. Studio D11 is opgericht in 2010 door ir. Reinder Douwes en is gevestigd aan de Mijnbouwstraat 120 in Delft, in het karakteristieke gebouw van de voormalige Faculteit der Mijnbouwkunde en Petroleumwinning van de Technische Universiteit Delft.

Met grote betrokkenheid en professionaliteit wordt bij elk project gezocht naar elegante oplossingen voor bestaande problemen, naar optimaal gebruik van licht, ruimte en materialen en naar het realiseren van duurzame en kwalitatief hoogwaardige architectuur. Hierdoor is Studio D11 in de afgelopen jaren gegroeid tot een zeer betrouwbare partner in het bouwproces voor zowel particulieren als ontwikkelaars.
Kijk voor een selectie van ons werk op deze pagina.

Studio D11 staat voor

Persoonlijkheid
identiteit / stijl / traditie

Wij staan voor een persoonlijke benadering van de klant en het project. De persoonlijke wensen en eisen van iedere klant zijn uniek, evenals de bestaande woning of locatie. Deze aspecten blijven gedurende het gehele project voorop staan. In onze ontwerpen spelen daglicht en hoogwaardig materiaalgebruik een belangrijke rol. 

Kwaliteit
BIM / BNA / PEP

Als architect staan wij ingeschreven in het Architectenregister, zijn we lid van de BNA en ondersteunen wij de ontwikkeling van jonge architecten (PEP). Door te werken met virtuele 3d-modellen (BIM) waar zowel de klant als de aannemer in kunnen rondkijken en werken, maken wij het project tastbaar voor alle partijen. 

Professionaliteit
regelgeving / duurzaamheid / netwerk

Door de vele jaren van ervaring en de grote diversiteit van gerealiseerde projecten, is veel kennis opgedaan en een breed netwerk van professionals opgebouwd waarmee we nauw samenwerken. Hierdoor is uw project bij ons in goede handen. Duurzaamheid start voor ons bij hergebruik van het bestaande.

WERKWIJZE

START

  • Kennismaking
  • Offerte
  • Schetsontwerp

Vanaf de eerste ontmoeting luisteren wij naar uw wensen en dromen. Een overzichtelijke offerte geeft de mogelijkheid te kiezen uit verschillende stappen. Middels diverse schetsen laten we zien wat er allemaal mogelijk is.

ONTWERP

  • Voorontwerp
  • Definitief ontwerp
  • Bestek

We werken het schetsontwerp, via enkele overzichtelijke stappen, uit tot in de laatste details. Zo nodig vragen we een Omgevingsvergunning aan. Ook het interieurontwerp kunnen wij verzorgen. Denk hierbij aan kleuren, materialen, kasten en bijvoorbeeld een lichtplan. Het totaal van stukken vormt het bestek.  

UITVOERING

  • Aanbesteding
  • Uitvoering
  • Oplevering

Met het bestek benaderen wij diverse aannemers die bij u én het project passen. We begeleiden u in deze fase tot het contract met de juiste partij die het project gaat uitvoeren. Tijdens de uitvoering kunnen wij de bouw begeleiden zodat u met een gerust gevoel het gehele bouwtraject kan afsluiten. 

 

ONS TEAM

ir. Reinder Douwes
Oprichter / Architect

Voor de oprichting van het bureau in 2008, werkte Reinder bij grote en kleine architectenbureaus waar gewerkt werd aan alle type bouwopgaven. Met zijn achtergrond in Restauratie en Renovatie (studie Bouwkunde Delft) en ervaring in tientallen renovatie- en transformatieprojecten, heeft Reinder een uitgekiend gevoel ontwikkeld voor het aanpakken van bestaande gebouwen en hoogwaardige interieurs, voor zowel de particuliere als zakelijke markt.

ir. drs. André van Deursen
Architectonisch ontwerper

Met een flink doorzettingsvermogen, een erg goed gevoel voor historie, cultuur en design vervult André een belangrijke rol binnen het bureau.

Opgeleid in zowel Kunst- & Architectuurgeschiedenis aan de Universiteit van Leiden én Bouwkunde aan de TU in Delft, is hij specialist in bouwhistorie en architectonisch erfgoed.