Boerderij Delft

programma 
opdrachtgever 
aannemer 
constructeur 
projectadres 
status 
ontwerp 
oplevering 
foto's  

De schuur van deze boerderij in Delft is getransformeerd van gedateerde, donkere opberging, naar frisse, zelfstandig functionerende, multifunctionele ruimte. Door een doorbraak te maken van het huis naar de schuur, door een bescheiden volume toe te voegen en door verbeteringen aan het dak, installaties en afwerking te realiseren, is deze schuur, mede doordat het nu een eigen douche, toilet, berg- en installatieruimte gekregen heeft, een uitermate geschikte en toegankelijke ruimte geworden. Er kunnen nu logés ontvangen worden en er kunnen zowel zakelijke meetings en feesten georganiseerd worden.

Enkele jaren terug zijn het woonhuis en schuur van deze boerderij, waarvan de functie al jaren geleden was komen te vervallen, geheel gerenoveerd. Nadat het complex verkocht werd hadden de nieuwe eigenaren de wens om de renovatie nog verder op te waarderen.

In het woonhuis was de verdieping prima naar wens. Daar zijn alleen cosmetische ingrepen gedaan. Op de begane grond waren onder andere twee keukens die beiden niet meer voldeden aan de wensen. Er is gekozen om de bijkeuken te vervangen voor een nieuwe rustieke woonkeuken. De oude woonkeuken is afgebroken waardoor extra woonruimte gemaakt kon worden.

De voornaamste ingreep, waar het project in eerste instantie mee begon, was de doorgang van het woonhuis naar de schuur, zodat men niet meer buitenom hoefde te lopen. De reeds aanwezige entresol in de schuur bleek uitermate geschikt te zijn voor logees. Hiervoor is een nieuwe opgang gemaakt, is bergruimte gecreëerd en is de gevel vervangen voor een beter geïsoleerde versie.

 

Daarnaast moest de schuur multifunctioneel inzetbaar zijn voor meetings van het bedrijf aan huis en voor feesten en ontspanning. Om de functies zelfstandig te laten functioneren, ten opzichte van het woonhuis, is een bescheiden volume toegevoegd aan de schuur, waar douche, toilet, berg- en installatieruimte in zijn opgenomen.

Tot slot zijn diverse verbeteringen aan het dak, installaties en afwerking doorgevoerd waardoor het geheel weer fris en modern geworden is.

Vergelijkbare projecten

Renovatie landhuis Voorburg

Renovatie landhuis Voorburg

Interieur VLA Films

Interieur VLA Films

Brugwachterswoning Delft

Brugwachterswoning Delft

Zeepfabriek

Zeepfabriek

Schoolstraat

Schoolstraat