HET INTERIEUR BEPAALT

Van D naar A

Woningen uit de jaren ’50 en ’60 zijn niet, of slechts deels geïsoleerd waardoor de woning vaak oncomfortabel aanvoelt en een hoge energierekening heeft. We kregen daarom de uitdaging van de klant om de woning op energielabel A te krijgen.

Omdat de woning hierdoor totaal op de schop moest hadden we de mogelijkheid de gehele indeling te wijzigen. Daarnaast kon de klamme koude zolder door renovatie als comfortabele leefruimte toegevoegd worden aan de woning.

 

Meubel als verbinding

Er bleek een sterke behoefte om een mooie leefkeuken en eetkamer te combineren. De woonkamer mocht apart zijn en moest afgesloten kunnen worden. Echter, een sterke visuele relatie tussen de ruimtes moest wel blijven. Door niet met wanden maar een meubel te werken, die helemaal van keuken doorloopt naar de eetkamer en woonkamer, kwam de verbinding tot stand. Slechts een stalen kozijn met veel glas maakt de fysieke scheiding.

Oker geel en donker bamboe

De vraag was om een warme uitstraling te realiseren. We hebben de opdrachtgever zelf op pad gestuurd om te onderzoeken wat hen aansprak. Ze kwamen terug met een scala aan materialen die wij daarna zorgvuldig met elkaar hebben afgestemd. Door het brede palet kon op de verschillende verdiepingen een andere sfeer gemaakt worden waarbij oker geel en donker bamboe de boventoon voeren.

Omdat de woning hierdoor totaal op de schop moest hadden we de mogelijkheid de gehele indeling te wijzigen. Daarnaast kon de klamme koude zolder door renovatie als comfortabele leefruimte toegevoegd worden aan de woning.

De kast biedt toegang

Bij de zolder op de 2e verdieping stonden we voor de opgave veel kastruimte te realiseren. Ook het afsluiten van de zolder werd door de veranderingen op de 1e verdieping erg lastig, Wij kwamen tot de volgende oplossing: de kastenwanden op zolder creëren de scheiding tussen technische ruimte, slaapkamer en badkamer. Bij de trapopgang zorgt een kast met klep voor de afsluiting, waarbij een horizontaal geplaatste deur als klep fungeert. Als de deur de opgang afsluit, is de kastruimte daarachter toegankelijk.

programma renovatie, interieur, verduurzamen
opdrachtgever particulier
aannemer Jurriëns B.V.
constructeur IBT Bouwtechniek
projectadres Delft
status opgeleverd
ontwerp 2016
oplevering 2017
foto's BK Visuals