Interieur VLA Films te Delft

programma transformatie en interieur
opdrachtgever VLA Films
aannemer P.M. van der Ende 
projectadres Delft
status opgeleverd
ontwerp 2016
oplevering 2016
foto's BK Visuals

 

Het Film Agency VLA Films maakt content voor online doeleinden, zoals reclames en campagnes. De eigenaren van VLA vroegen Studio D11 om hun kantoor, op een nieuwe locatie in de binnenstad van Delft, vorm te geven. Samen werd op zoek gegaan naar het juiste pand op de beste plek. Ook dat doet Studio D11 voor klanten: de mogelijkheden onderzoeken voor te transformeren panden. Als er een kansrijke locatie tussen zit, wordt middels een bezoek aan de locatie en een schetsontwerp de mogelijkheden onderzocht.

Na enkele panden gezien te hebben werd uiteindelijk een oude garage annex kantoorruimte aan de Koornmarkt in Delft gevonden. Het poortgebouw van het complex 'Garage Centraal' aan de Koornmarkt is gebouwd in 1926 in opdracht van G.C. Jense naar ontwerp van de architect L.C. Kalis in Amsterdamse School stijl. In het poortgebouw werd de ideale ruimte gevonden om te transformeren: van saai en stoffig kantoor, tot een hippe studio met originele kenmerken.

Kijk voor meer informatie over het monument op de site van de gemeente Delft.

De ruimte was ingedeeld in karakterloze kantoorruimtes, waarbij werkelijk alle details weggemoffeld waren achter gipsplaten. De eerst grove plannen werden gemaakt waaruit snel bleek dat het kantoor perfect zou gaan passen in de beschikbare ruimte. Het ontwerp werd na ieder gesloopt onderdeel bijgesteld. 

Zo kon telkens opnieuw gevisualiseerd worden hoe het eindresultaat ging worden en of zaken behouden of gesloopt moesten worden. Na de sloop werd met respect voor het bestaande pand de indeling opgetrokken met lichte scheidingswanden, puien en slim weggewerkte installaties.

In het interieur zijn diverse materiaalkeuzes gemaakt: OSB vloerafwerking, mosmuur met geïntegreerde televisie, akoestische oplossingen, daglichtlampen en “afbrokkelend” stucwerk. De originele muren en wandtegelwerk kwamen gelukkig achter de oude gipsplaten vandaan en zijn dankbaar opgenomen in het interieur.  De meubels en planten werden zorgvuldig gekozen en afgestemd op de sfeer in het kantoor.

Momenteel wordt er met hartelust gewerkt aan bijzondere projecten in een unieke en inspirerende werkomgeving.

Tekeningen

Archief

Vergelijkbare projecten

Renovatie landhuis Voorburg

Renovatie landhuis Voorburg

Brugwachterswoning Delft

Brugwachterswoning Delft

Zeepfabriek

Zeepfabriek

Regentesseplantsoen Gouda

Regentesseplantsoen Gouda

Oosteinde

Oosteinde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *