Kooikerlaan

programma verbouwen, opbouw
opdrachtgever particulier
aannemer Euroconstruct
constructeur  IBT Veenendaal
projectadres Nootdorp
status opgeleverd
ontwerp 2014
oplevering 2014
foto's  BK Visuals

 

 

Een van de vrij recent opgeleverde geschakelde woningen in de wijk Craeyenburg in Nootdorp werd uitgebreid met een opbouw ter plaatse van het dakterras. Het in onbruik geraakte dakterras kon zo van toegevoegde waarde zijn voor de interne beschikbare ruimte. Door zorgvuldig om te gaan met de huidige en nieuwe detaillering kon er een beeld gecreëerd worden alsof de woning altijd al zo bedoeld was.

 

In de wijk Craeyenburg in Nootdorp staan een serie van geschakelde villa’s van het architectenbureau Atelier Pro architecten. Deze woningen zijn in 2010 opgeleverd en bestaan uit twee lagen, met een markante en opvallende wit gestuukte band en dakrand. Alle woningen hebben een dakterras, dat door vele bewoners niet wordt gebruikt. Zo ook waren onze bewoners zelden op het dakterras te vinden. Aan ons werd gevraagd een uitbreiding te ontwerpen die het hele dakterras zou beslaan. Door het slim aan te pakken werd 1 slaapkamer omgebouwd tot een slaapkamer met en-suite badkamer, een werkkamer met aangesloten een logeerkamer.

De beste manier om de opbouw over te laten gaan in de bestaande bouw, was door zeer zorgvuldig naar de details te kijken. De draagconstructie, kozijnen, aansluitingen en materialen werden zodanig gekozen dat de woning het beeld vertoont alsof het altijd al zo bedoeld was. Het voorbeeld werd gevolgd en de derde opbouw is reeds in ontwikkeling.

Vergelijkbare projecten

Het interieur bepaalt

Het interieur bepaalt

Renovatie landhuis Voorburg

Renovatie landhuis Voorburg

Interieur VLA Films

Interieur VLA Films

Brugwachterswoning Delft

Brugwachterswoning Delft

Zeepfabriek

Zeepfabriek