Mackaystraat Delft

programma verbouw, opbouw
opdrachtgever particulier 
aannemer Kunz Delft
constructeur IBT Veenendaal
projectadres Delft
status opgeleverd
ontwerp 2013
oplevering 2013
foto's BK Visuals

 

 

Een vrijstaande hoekwoning in de wijk Hof van Delft werd naar aanleiding van de EHBO service verbouwd met behoud van originele detaillering. De verbouwing richtte zich met name op de garage maar door de volledige woning nieuw te voegen werd er een coherente uitstraling gerealiseerd.

In de populaire wijk Hof van Delft in Delft staan diverse markante woningen. Voor deze vrijstaande hoekwoning, die uniek in zijn soort is, werden wij gevraagd een uitbreiding te ontwerpen.

We startten met onze EHBO service waarbij we tot de ontdekking kwamen dat aan- en opbouwen te veel zou worden in één stap. De verstandige keuze werd gemaakt een tweede slaapkamer en en-suite badkamer als eerste te realiseren. De enige locatie hiervoor was op de oude garage. Om het plan geheel te integreren in de architectuur van de bestaande woning is het metselwerk van de garage ook opnieuw opgetrokken, zijn de details en maten van de kozijnen identiek gehouden aan die van de bestaande woning en is het dak als één geheel opnieuw bedekt met nieuwe pannen. Het voordeel was hierbij dat het dak gelijk goed geïsoleerd kon worden. De woning werd tot slot geheel opnieuw gevoegd. Het eindresultaat is een woning die er uit ziet alsof hij altijd zou bedoeld is geweest.

Vergelijkbare projecten

Renovatie landhuis Voorburg

Renovatie landhuis Voorburg

Brugwachterswoning Delft

Brugwachterswoning Delft

Zeepfabriek

Zeepfabriek

Regentesseplantsoen Gouda

Regentesseplantsoen Gouda

Oosteinde

Oosteinde