Verbouwing grachtenpand Delft

programma renovatie en uitbreiding
opdrachtgever particulier
aannemer Boksman B.V.
projectadres Oosteinde Delft
status opgeleverd
ontwerp 2014
oplevering 2015
foto's BK Visuals

Laagje voor laagje zijn de schillen van dit prachtige grachtenpand in de binnenstad van Delft afgepeld. Tussen de lagen door kwamen zeer veel onvoorziene situaties tevoorschijn. Opdrachtgever en aannemer hebben onder intensieve begeleiding van Studio D11 in een goede en nauwe samenwerking, uiteindelijk voldoende ruimte in het budget gecreëerd om het pand grondig en gedegen te renoveren. In het pand is een fantastische hoeveelheid woonruimte gerealiseerd, waarbij het gestript is tot op de originele wanden, vloeren en details.

Aan het Oosteinde in Delft staat een prachtig grachtenpand met achter de gevel een fantastische hoeveelheid woonruimte.

Tijdens de sloop kwam de ene onvoorziene situatie na de andere te voorschijn. Waar mogelijk eerst nog enkele wanden behouden konden worden, resulteerde uiteindelijk in het compleet strippen van de woning. Niemand het dit kunnen voorzien. De vorige eigenaar had voorzetwand na voorzetwand en overal verlaagde plafonds geplaatst waar veel ellende achter vandaan kwam. Zowel de opdrachtgever als de aannemer dienen zeer gewaardeerd te worden in deze situatie. Enerzijds verhoogde de opdrachtgever het budget, anderzijds ging de aannemer heel schappelijk om met het meer- en minderwerk. Tezamen werd ruimte gecreëerd om het project goed en grondig aan te pakken.

 

Naast allerlei nog onvoorziene lastige bouwkundige situaties, die allemaal ook in goede samenwerking zijn opgelost, is een prachtige woning in het centrum van Delft het eindresultaat. Met een opdrachtgever die in het buitenland woonde was het voor Studio D11, die als architect verantwoordelijk was voor het ontwerp tot en met de bouwbegeleiding en oplevering, een mooie opgave om constant het voor ogen zijnde eindresultaat te bewaken en het tot in de laatste details goed uit te laten voeren.

Tekeningen

Archief - Bestaande Situatie

Vergelijkbare projecten

Het interieur bepaalt

Het interieur bepaalt

Renovatie landhuis Voorburg

Renovatie landhuis Voorburg

Interieur VLA Films

Interieur VLA Films

Brugwachterswoning Delft

Brugwachterswoning Delft

Zeepfabriek

Zeepfabriek