Renovatie klassiek landhuis te Voorburg

programma renovatie, restauratie, aanbouw, opbouw en interieur
opdrachtgever Particulier
aannemer Euroconstruct
projectadres Voorburg
status opgeleverd
ontwerp 2015
oplevering 2016
foto's BK Visuals

 

Aan de Parkweg in Voorburg staan adembenemende woningen. Een van deze woningen is een geschakeld landhuis waarbij de indeling nog origineel werd aangetroffen. Deze indeling was gelijk het grootste struikelblok voor onze klanten de woning te kopen. De ruimtes waren donker, koud en hokkerig. Door middel van doorbraken werd openheid in de plattegrond gerealiseerd. Door de woning op de begane grond uit te bouwen én de zolder uit te breiden middels een opbouw, werd de optimalisatie in ruimte gevonden. 

De klassieke hal bood toegang aan een eetkamer, toilet, keuken, woonkamer en werkkamer. Door het toilet te verplaatsen onder de trap, is een ruime leefkeuken ontstaan. De woon- en werkkamer zijn aan elkaar gekoppeld waar een zitgedeelte voor gasten en een relax-gedeelte bij de kachel zijn gecreëerd. Zo zijn de ruimtes praktischer en ruimtelijker geworden zonder dat oude indeling onleesbaar is geworden. 

Op de verdieping is de badkamer geheel gemoderniseerd, wanden aangekleed met klassieke witte tegels en de terrazzo-vloer is gerestaureerd. Daarnaast is de oude 'meidenkamer' gekoppeld aan de hoofdslaapkamer waardoor een mooie lichte ruimte is ontstaan waarbij het klassieke bankje een eye-catcher in de kamer is geworden. 

 

De zolder was een opslagruimte die uitgebouwd is met een extra volume. De hele kap is aan de buitenzijde geïsoleerd waardoor intern voldoende ruimte gemaakt kon worden De trap naar de nieuwe zolder is geheel in stijl gemaakt naar voorbeeld van de begane-grond-trap waardoor het nu oogt alsof het altijd zo is bedoeld.

Veel daglicht, opgewaardeerde klassieke afwerking in combinatie met moderne elementen, oorspronkelijke en nieuwe kleuren én diverse uitbreidingen en samenvoegingen maken deze woning tot een landhuis van deze tijd. 

Tekeningen

Vergelijkbare projecten

Renovatie landhuis Voorburg

Renovatie landhuis Voorburg

Brugwachterswoning Delft

Brugwachterswoning Delft

Zeepfabriek

Zeepfabriek

Regentesseplantsoen Gouda

Regentesseplantsoen Gouda

Oosteinde

Oosteinde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *