Transformatie voormalig Koetshuis

programma transformatie en restauratie
opdrachtgever Het Labyrint
aannemer NVT
constructeur -
projectadres Delft
status opgeleverd
ontwerp 2014
oplevering 2015
foto's BK Visuals

Oorspronkelijk werden hier koetsen en paarden gestald, woonde de koetsier er en was er een hooizolder. Na verschillende bestemmingen te hebben gehad, is nu de originele lay-out van het pand weer in grote lijnen hersteld. Hierdoor is het open karakter naar voren gekomen en is er ruimte ontstaan voor het toepassen van traditionele details. Toegepaste materialen en producten zijn zorgvuldig uitgekozen, combineren prachtig en doen de ruimte tot zijn recht komen. Hierdoor krijgt de bezoeker het gevoel van historisch Delft tijdens zijn diner.

In het voormalige Rijksmonumentale Koetshuis in de Schoolstraat te Delft hebben door de jaren heen diverse bedrijven gezeten. Hierdoor zijn er diverse aanpassingen aan het pand doorgevoerd die in het uiteindelijke ontwerp zijn terug gedraaid.

De eigenaar besloot in 2014 dat het pand een horecabestemming moest krijgen en benaderde Studio D11 om te assisteren bij het ontwerp en de aanpassingen van het pand. Op basis van de originele tekeningen is de layout van het pand in grote lijnen hersteld. Jaren lang heeft een wand onder de moerbint gestaan die moest wijken voor het originele open karakter van het pand. Een bijzondere kolom zorgt voor de benodigde draagconstructie.

In de relatief kleine keuken is een uiterst compacte opstelling bedacht. Het doorgeefluik kreeg een bijzonder karakter door een traditioneel schuifkozijn toe te passen. Alle elementen zijn in stijl met het pand uiterst zorgvuldig uitgedacht en uitgevoerd en dat is te danken aan de eigenaar zelf. Hij heeft alles tot in de laatste details uitgedacht. Door te putten uit alle mogelijke bronnen van materialen en producten is een prachtige combinatie van elementen ontstaan die erg mooi met elkaar samenwerken.

Vergelijkbare projecten

Het interieur bepaalt

Het interieur bepaalt

Renovatie landhuis Voorburg

Renovatie landhuis Voorburg

Interieur VLA Films

Interieur VLA Films

Brugwachterswoning Delft

Brugwachterswoning Delft

Zeepfabriek

Zeepfabriek