Het renoveren van woningen en de transformatie van bedrijfspanden is door de jaren heen onze specialiteit geworden. Hierdoor hebben we enorm veel kennis opgedaan over de structuur van bestaande gebouwen en weten we exact wat wel en niet haalbaar is in een renovatieproject.

Uitbreiden

Bij het vergroten van de woon- of werkruimte, kan je horizontaal of verticaal uitbreiden, door een aanbouw of opbouw te realiseren. Een kelder kan natuurlijk ook! Je krijgt hierbij soms te maken met het bestemmingsplan en anders met vergunningsvrij bouwen. Wij zoeken altijd de uiterste grenzen van de regelgeving op, om bij de start van het project exact te weten hoe ver we kunnen gaan als dat wenselijk is.

Of het nu een woonhuis of kantoor is, er komt bij bestaande gebouwen altijd een moment dat het pand verbouwd zal gaan worden. Verduurzamen of meer ruimte, wij kunnen door de brede ervaring met diverse type gebouwen alle soorten opdrachten aan.

 

Verduurzamen

Tot de jaren 90 werden gebouwen nog niet extreem goed geïsoleerd zoals dat nu wel het geval is. Woningen van voor 1980 bijvoorbeeld, werden praktisch helemaal niet geïsoleerd. En daar begint het verduurzamen van de woning of bedrijfsruimte wat ons betreft; als je niet hoeft te verwarmen of koelen, dan ben je al een heel eind! Installaties stemmen wij uiteindelijk slim af op de nieuwe situatie. Dit betekent vaak wel dat je een totaalrenovatie moet overwegen. Als geen ander beheersen wij dat gehele proces, waarbij wij ook tijdens de bouw de opdrachtgever kunnen begeleiden tot een perfect eindresultaat.

Voor ons is het erg belangrijk om het gebouw dat gerenoveerd wordt te begrijpen. Dat kan uiteenlopen van het inmeten van het gebouw tot een volledige bouwhistorisch onderzoek. Voor ieder pand is dat verschillend. De geschiedenis van een gebouw, complex of gebied kan ook aanleiding zijn voor bepaalde ontwerp keuzes. Kennis van de geschiedenis is ook wezenlijk van belang voor de uitvoering, bijvoorbeeld als het gaat om bouwkundige gebreken.

Het interieur bepaalt

Het interieur bepaalt

Renovatie landhuis Voorburg

Renovatie landhuis Voorburg

Interieur VLA Films

Interieur VLA Films

Brugwachterswoning Delft

Brugwachterswoning Delft

Een selectie van onze verbouwingen