Aan tafel!

De oude functie weerspiegeld

wat wij wilden bereiken

In de Delftse binnenstad komt het regelmatig voor dat een winkel of restaurant gesloten moet worden. Hierdoor ontstaan nieuwe kansen voor mensen die in de binnenstad willen gaan wonen. Wij gaan graag de uitdaging aan met respect voor het verleden een pand te transformeren.

Details.

samenwerking met de klant

Onze internationale klanten kochten dit restaurant met bovenwoning. Na de voltooiing van de renovatie van het bovenhuis, moest het restaurant getransformeerd worden van donkere introverte plek, naar een open en lichte leefruimte. Daarnaast was er de behoefte om een stadstuin te maken.

werkwijze en resultaat

Het oude restaurant bestond uit een ruimte met diverse aanbouwen. Door deze in te korten of te verwijderen, ontstond er een zee aan daglicht op de begane grond. Deze ogenschijnlijk eenvoudige ingreep was de start van alle andere ontwerpbeslissingen.

Het hoogteverschil tussen de grachtzijde en tuinkant, werd ingezet als middel waardoor de woonkamer een besloten ruimte werd. Het niveauverschil bood ook de mogelijkheid om de keuken subtiel te scheiden van de eetkamer. Door het kookeiland in de treden te laten verzinken kregen we een mooie verbinding tussen de twee functies.

samenwerken?
Contact Reinder

Reinder is partner & architect bij D11 architecten. Hij heeft ervaring in tientallen renovatie- en transformatieprojecten en daarmee een uitgekiend gevoel ontwikkeld voor het aanpakken van bestaande gebouwen.