thema’s

verbeelding
in thematiek.

Door zorgvuldig diverse thema’s zoals maatwerk, hergebruik en verbinding in te zetten bij onze projecten, komen we altijd tot een resultaat dat in balans is en tot de verbeelding spreekt.

thema daglicht

Behoud

Met het behoud van bestaande gebouwen en deze te hergebruiken en/of uit te breiden, dragen we bij aan het verlengen van de levenscycli van gebouwen. Soms gaan we hierbij heel minimaal te werk, soms behouden we alleen het casco. We laten graag enkele voorbeelden hiervan zien. 

thema daglicht

Maatwerk

Gevoel van luxe is verschillend per persoon en afhankelijk van een ieder zijn budget. Het is ook afhankelijk waar en hoe het budget aan besteed wordt. In diverse van onze projecten speelt maatwerk een grote rol om het gewenste resultaat te bereiken en dit gevoel van high-end luxe te bereiken. Wij maken hierbij gebruik van onze jaren lange ervaring op het gebied van mooie materialen.

thema daglicht

Licht

Wij leven met het ritme van dag en nacht. Daglicht helpt ons gezond en prettig te voelen. Daarom kijken we altijd naar het effect van daglicht op de ruimte en plaatsen functies zo dat ze passen bij het ritme van de gebruiker. Maar wij ontwerpen ook het kunstlicht mee, aangezien dit van groot belang is voor sfeer en een positieve beleving van het gebouw.  

thema daglicht

Verbinding

Hoe een gebouw ervaren wordt, ligt aan de routing en de beleving van de ruimte. De gang, enfilade, de trap of lift, het gaat om het verbinden van ruimtes. Juist door hier een bijzonder element van te maken of slim te positioneren en vorm te geven, krijgt het gebouw zijn persoonlijkheid.

thema daglicht

Hergebruik

Gebouwen opnieuw leven inblazen is de grootste vorm van circulariteit. Je behoudt immers een belangrijk deel van wat reeds gebouwd is. Wij denken na over de nieuwe functie, voegen er opnieuw comfort en kwaliteit aan toe en zorgen er voor dat de kenmerken van het gebouw worden erkend en waar mogelijk versterkt.

thema daglicht

Ruimte

Hoe een gebouw kan worden gebruikt is uiteraard afhankelijk van de ruimte die het in zich heeft. Maar het gaat niet altijd om méér ruimte, ook om slim ruimtegebruik. Vanuit die gedachte zijn we in staat datgene toe te voegen waardoor het gebouw als een maatpak voelt.

thema daglicht

Levensloop

Steeds meer mensen houden bewust rekening met de toekomst. Langer thuis blijven wonen bijvoorbeeld, is een feit. Wij helpen bij het ontwerpen van de toekomst. Een bestaand gebouw aanpassen aan de nieuwe wensen, of een nieuwe pand alvast toekomstbestendig ontwerpen? Voor ons eerder een vast gegeven dan uitzonderlijke vraag. 

thema daglicht

Werken

Bedrijven die naar ons komen om hun werkplek voor ze te realiseren, zijn verrast door de vragen die wij ze stellen. Vragen die ze laten nadenken over hun bedrijfsprofiel en hun toekomst. Hoge mate van flexibiliteit en maatwerk in het interieur blijkt een bewezen concept. 

thema daglicht

Detail

Door het ontwerp tot in de laatste details uit te werken en te helpen tot een perfecte uitvoering, komt een ontwerp pas echt tot leven. Materiaalstaten, lichtplannen en maatwerk tekeningen behoren tot onze werkzaamheden. Samen met de opdrachtgever komen we tot het ultieme resultaat.