Hoogstaande luxe

Een klassieker ‘refreshed’

wat wij wilden bereiken

De bestaande notariswoning kende een hokkerige indeling die door de jaren heen was ontstaan; dit was aanleiding om de gehele woning grondig te renoveren. De aanbouw die rond de eeuwwisseling was gebouwd voorzag weliswaar in ruimte, maar niet in voldoende daglicht.

En juist licht speelt in onze ontwerpen zo’n belangrijke rol, omdat hiermee een groot stuk van de ruimtelijkheid wordt gerealiseerd. 

samenwerking met de klant

Onze opdrachtgever wilde nauw betrokken zijn bij het hele ontwerp- en bouwproces. Stap voor stap werden de ontwerpwijzigingen doorgevoerd zonder concessies te doen aan het concept: een grondige herindeling van de woonruimten met behoud van de originele structuren.

werkwijze en resultaat

Dit leverde direct een duidelijker plattegrond op met prettiger aaneengeschakelde ruimten. Bovendien bleek de missende extra kamer door intern met wanden te schuiven en slim met ruimte om te gaan.

De uitbouw bleek slecht gebouwd en werd vanaf de fundering volledig nieuw opgebouwd met een prachtige schuifpui die de relatie met de tuin volledig open legde.

Hoogwaardige afwerking en superieure interieurbouw leverde een hoog kwalitatief woonhuis met respect voor de authenticiteit van de notariswoning en met moderne kwaliteiten en comfort

De tuin als ‘special’

Tijdens het ontwerpproces kregen we de kans ook het tuinontwerp mee te nemen in het geheel.

De klant tekende mee aan het uiteindelijke resultaat waarmee het een extra persoonlijk tintje heeft gekregen.

Door materialisatie van de uitbouw terug te laten komen in de tuin, is er nog meer eenheid in het hele project ontstaan.

samenwerken?
Contact Reinder

Reinder is eigenaar & architect bij D11 architecten. Hij heeft ervaring in tientallen renovatie- en transformatieprojecten en daarmee een uitgekiend gevoel ontwikkeld voor het aanpakken van bestaande gebouwen.