Een kleine ingreep

Maximum resultaat

wat wij wilden bereiken

Wij werden, zoals wel vaker, voor de uitdaging gesteld een minimale ingreep te doen die een maximaal resultaat zou krijgen. De reden hiervoor was, dat de tuin beperkt van omvang is en een grote uitbouw deze te veel zou beïnvloeden. De voorheen wat donkere en hokkerige begane grond verdiende een metamorfose om dit prachtige monumentale woonhuis de allure te geven die het hoort te hebben. 

Opdrachtgever Type Jaar Locatie Grootte
Particulier Renovatie & Uitbreiding 2020 Delft 100m2
Aannemer Constructeur Interieurbouwer Fotograaf
Varenso B.V. Timmerwerk IBT Veenendaal Smartdesign Keukenstudio BK Visuals

Opdrachtgever

Kiss the Frog B.V.

 

Type

Kantoor

 

Jaar

2018

 

Locatie

Delft

 

Grootte

600m2

Aannemer

Van Leent Bouwbedrijf B.V.

 

Constructeur

 

Interieurbouwer

Van Leent Bouwbedrijf B.V.

 

Fotograaf

BK Visuals

samenwerking met de klant

Door intensief met onze opdrachtgever te sparren over onder andere de locatie van de keuken, de grootte van de ruimtes, de mogelijkheden en de concessies, én door de opdrachtgever in alle stadia van het ontwerp- en bouwproces te kennen in de te maken keuzes, is een compromisloos ontwerp gerealiseerd. Onze vasthoudendheid qua ontwerp- en designonderdelen bleek de leidraad voor het uiteindelijke resultaat. 

werkwijze en resultaat

Door slechts een kleine uitbouw te realiseren van nog geen 1,5 meter diep (naast de herbouwde keuken aanbouw), kon de gehele routing veranderd worden. Ook kon hierdoor toegang verleend worden tot de naastgelegen garage, die voor een deel onderdeel is gaan uitmaken van de woonruimte (speelkamer). De keuken kwam in een open verbinding met de eetkamer te staan, maar behield enigszins een stuk privacy. Door de structurele elementen te integreren met het interieur, werd de ingreep nog meer duidelijk.

De grote daklichten en aluminium puien, zorgen voor een subtiel spel qua daglicht en transformeerden deze begane grond totaal.

Qua kleur en maatwerk meubels, werd gezocht naar een warme sfeer die aansluit bij de wensen van de bewoners. In het exterieur zijn visuele elementen geheel afgestemd op het bestaande gebouw. Daardoor lijkt de uitbreiding ogenschijnlijk origineel te zijn en niet van deze tijd. 

samenwerken?
Contact Reinder

Reinder is eigenaar van & architect bij D11 architecten. Hij heeft ervaring in tientallen renovatie- en transformatieprojecten en daarmee een uitgekiend gevoel ontwikkeld voor het aanpakken van bestaande gebouwen.