Exclusieve tuin

Op je eigen dak

wat wij wilden bereiken

De binnenstad van Delft kent een reeks aan semi-openbare hofjes waar tuinen en woningen van omringende bewoners aan grenzen. Het dakterras op de keukenuitbouw van deze woning aan de Donkerstraat voldeed in functie maar miste geborgenheid en uitstraling. Daarnaast was het onderhoud al jaren uitgesteld, waardoor een grondige renovatie mogelijk was.

samenwerking met de klant

Als architect kregen wij de vrije hand om met een sterk concept te komen. Daarvoor kropen wij eerst in de huid van de opdrachtgevers. Zo bleek een van hen, van Italiaanse afkomst, een sterke behoefte te hebben aan een Mediterrane sfeer. Het nieuwe ontwerp voorzag in een Babylonische daktuin waarbij zowel aansluiting met het woonhuis, beplanting en geborgenheid samen zijn gekomen. De balustrade is uitgevoerd in wit stukwerk en biedt de gewenste privacy in de omgeving terwijl de geïntegreerde plantenbakken voorzien in geurige planten en kruiden voor een Mediterrane ervaring. Hieruit rijst een zachtgrijze staalconstructie, de pergola, waarlangs diverse klimplanten het bladerdak maken en schaduw bieden in de hete zomermaanden.

werkwijze en resultaat

Wij namen het project aan als een full-service project. Van schetsontwerp tot bouwdirectie, wij leverden alle diensten. Hierdoor werden de opdrachtgevers volledig ontzorgt en konden wij tot de laatste details ons ontwerp bewaken. Ook het voorschrijven van planten behoorde tot onze werkzaamheden. Daardoor is een eindresultaat ontstaan wat niet alleen puntgaaf is geworden, maar ook conform de allereerste verwachting van onze klanten opgeleverd is. 

samenwerken?
Contact Reinder

Reinder is partner & architect bij D11 architecten. Hij heeft ervaring in tientallen renovatie- en transformatieprojecten en daarmee een uitgekiend gevoel ontwikkeld voor het aanpakken van bestaande gebouwen.