Jonas IJburg

Het oog van de walvis

De situatie

Voor één van de appartementen in het iconische woongebouw ‘Jonas’ te Amsterdam, naar ontwerp van Orange Architects, kreeg D11 de opdracht het casco appartement hoogwaardig af te werken na de bouwkundige oplevering.  Heel kenmerkend voor het appartement is de op de haven gerichte dubbel hoge raampartij aansluitende op de loggia, die aan de buitenzijde met hout is afgwerkt. De vide die de twee woonverdiepingen met elkaar verbindt, was het uitgangspunt voor het ontwerp.

Opdrachtgever Type Jaar Locatie Grootte
Particulier Renovatie, Restauratie & Interieur 2023 Amsterdam 120m2
Aannemer Constructeur Interieurbouwer Fotograaf
Enderberg Enderberg Interieurbouw BK Visuals

 

Wat wij wilden bereiken

Door een 6 meter hoge kastenwand in de vide te maken die naadloos aansluit op de wandafwerking en de lage kast op de woonlaag, alles in dezelfde houtsoort, ontstaat er een sterke verbinding. Achter de kastenwand zit een verscholen ruimte waar alle installaties zich bevinden.
De materialen zijn een referentie naar de materialen binnen de architectuur van het gebouw zelf, zoals het Douglas hout in de loggia en het geraamte binnen het gebouw. 

Het resultaat

De keuze om de trap ook te bekleden met dit materiaal en de overige materialen een rustige toon mee te geven, is het interieurconcept helder en sterk geworden. Alles werd door ons aangepakt, van materialisatie tot aan meubilering, van verlichting tot stoffering.

Partners hierbij waren Van Waay & Pentalight

Door een zeer professioneel klantcontact, voorbereiding en uitvoering ontzorgde Enderberg het gehele uitvoeringstraject. 

samenwerken?
Contact Reinder

Reinder is eigenaar van & architect bij D11 architecten. Hij heeft ervaring in tientallen renovatie- en transformatieprojecten en daarmee een uitgekiend gevoel ontwikkeld voor het aanpakken van bestaande gebouwen.