Royaal

Leven als een koning

De situatie

Het Wilhelminapark in Utrecht wordt ingekaderd door een serie van statige monumentale woonhuizen, kantoorvilla’s en rijwoningen. Vanwege de herkenbare invloed van het werk van H.P. Berlage en vanwege het opvallende materiaalgebruik zijn de vier aangeschakelde woningen aan de Koningslaan architectuurhistorisch gewaardeerd en benoemt tot Rijksmonument.

Opdrachtgever Type Jaar Locatie Grootte
Particulier Renovatie, Restauratie & Interieur 2021 Utrecht 300m2
Aannemer Constructeur Interieurbouwer Fotograaf
BouwbedrijfVanderGrift Enderberg Interieurbouw BK Visuals

Wat wij wilden bereiken

De woning is na een zeer grondige renovatie met een lift levensloop bestendig gemaakt en met de duurzame installaties aardgasvrij. Door de woning hoogwaardig te isoleren en te voorzien van zonnepanelen is deze onafhankelijk qua energieverbruik. Tot slot, de hoogwaardige afwerking, het terugbrengen van monumentale details die door de tijd verloren waren en divers hoogstaand meubel maatwerk, maken het tot een droom om in te wonen.

Het resultaat

Een 19e eeuws monumentaal herenhuis geheel geschikt voor de eisen van de 22e eeuw bleek door deze monumentenstatus bijzonder complex en uitdagend; een hoogstandje binnen mijn portfolio.

samenwerken?
Contact Reinder

Reinder is eigenaar van & architect bij D11 architecten. Hij heeft ervaring in tientallen renovatie- en transformatieprojecten en daarmee een uitgekiend gevoel ontwikkeld voor het aanpakken van bestaande gebouwen.