Achter de oude voorgevel

Huist een compleet nieuwe woning

wat wij wilden bereiken

In één van de bekendste en mooiste straten van Delft staan markante en rijk gedetailleerde woningen die veelal eind 19e eeuw zijn gebouwd. Door de jaren heen zijn veel van deze woningen verslechterd en verouderd; een grondige renovatie is dan noodzakelijk om weer een woning van deze tijd past te krijgen. Bij deze opgave was daarom het behoud van het casco met het gegeven exterieur één van de twee randvoorwaarden. 

samenwerking met de klant

De andere voorwaarde was het creëren van een uitdagend architectonisch concept. Door deze vrijheid ontstond de mogelijkheid geheel anders naar de woning te kijken. Het concept van verbinding staat bij het uiteindelijke ontwerp centraal. De routing door de woning bepaalt de grootte en de vorm van de verblijfsruimtes. 

 

werkwijze en resultaat

Vides en horizontale zichtlijnen eisen subtiel hun ruimte op en verbinden de diverse functies extra. Het gebruik van daglicht, zicht naar buiten én het tactisch plaatsen van kunstlicht, versterken het gevoel van verbinding. Het bewijs dat een heldere architectonische ingreep kan leiden tot een bijzondere woning. 

VoorNa

samenwerken?
Contact Reinder

Reinder is partner & architect bij D11 architecten. Hij heeft ervaring in tientallen renovatie- en transformatieprojecten en daarmee een uitgekiend gevoel ontwikkeld voor het aanpakken van bestaande gebouwen.