Meubel als verbinding

De kast als scheiding

wat wij wilden bereiken

Opbergruimte in een woning is vaak een ondergeschikt onderdeel ten opzichte van leefruimte. Daarom wordt ons vaak gevraagd, een slimme oplossing te ontwerpen die naast functioneel ook bijzonder aantrekkelijk moet zijn.

samenwerking met de klant

De nieuwe bewoners van deze jaren 60 woning hadden niet alleen de behoefte de woning enorm te verduurzamen, maar ook dit principe van opbergen in te zetten voor een nieuwe indeling in het gehele huis.

werkwijze en resultaat

Op zowel de begane grond als de zolder verdieping werd de kast ingezet als verbindend element. In de woonkamer loopt de gele kast door in de keuken, en de zolder zijn twee grote kastenwanden gemaakt die enerzijds toegang bieden tot de badkamer en anderzijds de wasruimte. De verschillende kleuren en materialen zijn tot stand gekomen in nauw overleg met de klant en hun voorkeuren.

samenwerken?
Contact Reinder

Reinder is partner & architect bij D11 architecten. Hij heeft ervaring in tientallen renovatie- en transformatieprojecten en daarmee een uitgekiend gevoel ontwikkeld voor het aanpakken van bestaande gebouwen.