Modern & flexibel interieur

Tussen industrieel erfgoed

bouwdeel d(emontabel) door cepezed ©

wat wij wilden bereiken

Als bedrijven groeien wordt vaak gewacht met het vinden van een nieuwe kantoorlocatie. Enerzijds omdat de groei stabiel moet blijven (opnieuw huisvesten vraagt een zekere investering) en anderzijds omdat er vaak te weinig tijd is om goed over de huisvesting na te denken. Daarbij zien wij ook regelmatig dat het oude interieur beetje bij beetje is meegegroeid. Een duidelijk concept of heldere lijn mist wat juist erg bepalend kan zijn voor een positieve werkomgeving. Dit was ook het geval bij Triumph Studios in Delft, waarvoor wij een helder concept wilden neerzetten passend bij de ambities van het bedrijf. 

samenwerking met de klant

De opdrachtgever betrok D11 architecten al in een vroeg stadium bij de verhuisplannen. Ze hadden een optie genomen op 3 verdiepingen in een nieuw kantoorpand dat ontwikkeld, ontworpen en gebouwd werd door cepezed. Het pand zou van zichzelf een dusdanige uitstraling krijgen, dat de oude inventaris niet meer ging passen. Samen met de klant zochten wij naar de juiste sfeer, indeling & werkopstelling, verhouding tussen formele en informele overlegplekken en materialisatie. 

Samenwerken?
Neem contact op!

De architecten van D11 hebben ervaring in tientallen renovatie- en transformatieprojecten en daarmee een uitgekiend gevoel ontwikkeld voor het aanpakken van bestaande gebouwen.

werkwijze en resultaat

Omdat de verhuisdatum dicht bij de oplevering van het definitieve ontwerp lag en geen partijen op korte termijn beschikbaar waren, nam D11 architecten zelf de uitvoering in beheer. Dankzij de nauwe samenwerking met leveranciers, fabrikanten en opdrachtgever werd de deadline gehaald. De industriële ruimtelijke kwaliteit en materialisatie van het pand werd als leidraad genomen om het interieur vorm te geven. 

Zo werd er gekozen voor lederen bekledingen en mat zwarte elementen. Om de akoestiek in de meest bezette plekken van het kantoor te bevorderen, werd gewerkt met kamerhoge stoffering en zachte vloerbekleding in de vergaderruimtes. De stoffering is mede de leidraad geworden voor het open-gesloten kantoorconcept: in sommige gevallen is privacy of verduistering gewenst, in andere geval is connectie en uitzicht de wens.

Door te kiezen voor halfhoge kastenwanden ontstond er een fysieke scheiding tussen de werkplekken, zonder in te boeten op de zichtlijnen. De toevoeging van diverse informele zitjes langs de randen van het kantoor maakt dat er binnen het open kantoorlandschap toch een intieme en persoonlijke sfeer werd gerealiseerd. De vervangbare folies geven het kantoor een eigen identiteit die het werk van het bedrijf representeert.