Out of the box

Expressieve introversie

wat wij wilden bereiken

In onze huidige samenleving zijn er diverse mensen op leeftijd, die willen verhuizen van een ruime woning naar een compacter huis, dichterbij voorzieningen en familie. Voorwaarde is alleen wel dat de woning levensloopbestendig moet zijn. Hoe pak je zo’n opgave nu integraal aan?

samenwerking met de klant

Onze opdrachtgevers in Wassenaar hadden precies die wens. Hun oog viel op een kleine hoekwoning achter de grote winkelstraat. Het probleem alleen was dat de woning op begane grond te weinig ruimte had voor alle woonwensen. Daarnaast wilde de klant Een modern oud of the box woonconcept.

werkwijze en resultaat

Uiteindelijk is er letterlijk box in de woning geschoven, waarin alle functies zijn opgenomen. In deze box, die deels aan de buitenzijde van de woning is geplaatst, zitten de lift, wc, garderobe, keuken, opbergruimte en de haard. Op de verdieping is de box onderdeel van de inloop kast. Ze komen via de lift kastdeur de slaapkamer in. De open trap werkt samen met de keuken als een meubel.

samenwerken?
Contact Reinder

Reinder is partner & architect bij D11 architecten. Hij heeft ervaring in tientallen renovatie- en transformatieprojecten en daarmee een uitgekiend gevoel ontwikkeld voor het aanpakken van bestaande gebouwen.