The Cube

Hergebruik van een modulair icoon

wat wij wilden bereiken

40 jaar geleden ontwierp Jan brouwer dit unieke gebouw waarmee hij zijn tijd ver vooruit was. Het is zodanig bedacht dat het uit elkaar te halen is en onderdelen gerecycled of hergebruikt kunnen worden.

Daarnaast werd het bedacht op een vaste modulemaat zodat standaard materialen gebruikt konden worden. Dit maakte het gebouw ultiem geschikt om te transformeren naar verschillende functies. Wij wilden het gebouw eer aan doen en optimaal te gebruiken voor een grote groep nieuwe bewoners en gebruikers.

samenwerking met de klant

Onze opdrachtgever wilde een mix van kantoren en wonen realiseren. Hiervoor hebben wij de ontwerpen gemaakt van de studio’s en hebben wij hem begeleid bij alle procesmatige zaken, zoals bestemmingsplanwijziging en vergunningen.

Birds view

werkwijze en resultaat

Alleen de gevelbeplating en de gevels van de trappenhuizen zijn vernieuwd. Verder is het gebouw zodanig verduurzaamd dat het bijna energie neutraal is geworden (BENG). hiermee is het 40 jaar oude gebouw weer voor ruim 50 jaar toekomstbestendig.

samenwerken?
Contact Reinder

Reinder is partner & architect bij D11 architecten. Hij heeft ervaring in tientallen renovatie- en transformatieprojecten en daarmee een uitgekiend gevoel ontwikkeld voor het aanpakken van bestaande gebouwen.