Uitbreiding zonder consessies

A room with a view

wat wij wilden bereiken

Deze moderne woning in landelijke stijl gebouwd, heeft een tijd terug een aanbouw gekregen in stijl van de bestaande woning. Deze aanbouw was dusdanig vormgegeven dat de woning van binnen donker oogde en de leefruimte weinig relatie gaf met de mooie tuin. Bij het eerste bezoek wisten we gelijk wat er veranderd moest worden.

Meer licht dankzij de uitbouw.

samenwerking met de klant

Naast de vraag de ontstane situatie op te lossen, werd ons ook gevraagd een werkkamer toe te voegen die later omgebouwd kan worden tot slaapkamer annex badkamer. Hiermee zou de woning geheel levensloopbestendig worden.

werkwijze en resultaat

Na diverse onderzoeken werd het duidelijk dat de sloop van de bestaande aanbouw financieel en ruimtelijk meer oplossingen zou bieden. Hierdoor konden wij een aanbouw maken voor de werkkamer in combinatie met de aanbouw voor de woonkamer als een geheel.

Door dit uit te voeren met slanke aluminium kozijnen, ontstond er een zee van daglicht binnen. De volumes werden uiteindelijk met elkaar verbonden met een diagonale luifel, waardoor in hoog zomer de zon niet direct binnen zou treden. Hiermee ontstond niet alleen een mooi kader, ook qua vormentaal een mooi contrast met de bestaande woning.

samenwerken?
Contact Reinder

Reinder is partner & architect bij D11 architecten. Hij heeft ervaring in tientallen renovatie- en transformatieprojecten en daarmee een uitgekiend gevoel ontwikkeld voor het aanpakken van bestaande gebouwen.